Hieronder staan enkele vragen die het meest gesteld worden wanneer wij aanvragen ontvangen over de Offertetool. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan gerust contact op via info@appalti.nl of bel naar 085-489 88 00.

Offertetool

01. Voor wie is de offertetool geschikt?

De offertetool is ontwikkeld voor iedereen die (deel)offertes maakt. Kortom, niet iedereen in het bedrijf zal de tool nodig hebben.

02. Wij gebruiken al een CRM pakket?

De offertetool is een aanvulling op CRM-applicaties: in CRM legt u informatie vast en volgt u activiteiten op, in de offertetool maakt u enkel simpel en snel offertes. Het is raadzaam om te kijken of de pakketten te koppelen zijn, zodat u van beide applicaties maximaal plezier beleeft.

03. Wat zijn de kosten van de offertetool?

De prijzen voor het gebruik van de offertetool vindt u in de tabel op de homepage. De prijzen zijn exclusief BTW. Facturatie geschiedt per jaar, vooraf betaling. Aan de implementatie zijn geen verdere kosten verbonden.

04. Hoe is de offertetool beveiligd?

Appalti maakt gebruik van cloudopslag op Nederlandse servers. Zo staat data dichtbij, valt het onder het Nederlandse Recht en worden onze klanten gegarandeerd van hoogste beveiligingsstandaard (ISAE 3402). Er wordt elke dag een back-up van uw gegevens gemaakt.

05. Hoe kan ik een extra gebruiker aanmaken?

Om een extra gebruiker aan te melden stuurt u een mail naar info@appalti.nl met daarin voornaam, achternaam en e-mailadres van de gewenste nieuwe gebruiker.

06. Hoe kan ik extra diensten toevoegen?

Het is mogelijk om extra diensten en maatwerk-oplossingen in de offertetool toe te passen.Voor extra diensten en maatwerk neemt u contact op met een van onze medewerkers op ons kantoor in Leusden. Contactgegevens vindt u op de website.

07. Hoe kan ik het abonnement opzeggen?

Indien u opzegt, kunt u alle gegevens van uw account exporteren en sluiten wij het account voor u af.

08. Hoe kan ik meteen een account aanmaken?

Om een account aan te maken kunt u starten met een proefperiode, zie aanmeldformulier op de homepage.

09. Hoe wordt er met mijn gegevens omgegaan?

Vanzelfsprekend gaan wij uiterst voorzichtig met uw gegevens om. Wij garanderen dat uw gegevens niet aan derden worden verstrekt.

10. Ik ben mijn wachtwoord vergeten

U kunt een nieuw wachtwoord opvragen bij het inlogscherm van de offertetool.

11. Moet er voor updates extra worden betaald?

Nee, voor updates hoeft niet extra betaald te worden. Dit zit in het abonnement inbegrepen.

12. Wanneer vinden updates plaats?

Updates worden zo vaak mogelijk ‘s nachts uitgevoerd. Er wordt minimaal 24u van tevoren een melding gedaan over de tijd en datum van een update.

13. Hoe kan ik gebruik maken van de offertetool?

U kunt de offertetool gebruiken op elk apparaat met een internetverbinding (smartphone, tablet en computer).